Vertrouwenspersoon

Ik ben als vertrouwenspersoon aangesloten bij het Meldpunt Seksueel Misbruik in de Kerk (SMPR). Ik ben opgeleid om vrouwen en mannen na seksueel misbruik in een pastorale of gezagsrelatie te begeleiden.

De begeleiding kan telefonisch plaatsvinden, maar we kunnen ook een afspraak maken voor een ontmoeting. In de gesprekken krijg je alle ruimte om je verhaal te vertellen. De eerste taak van de vertrouwenspersoon is goed luisteren. Ik wil je helpen je verhaal te ordenen en naar antwoorden te zoeken.

Daarnaast bied ik je begeleiding bij de verwerking van je ervaringen en overleg welke aanpak voor jou nu beste is. Ook de vraag of het indienen van een klacht een goede stap is, komt aan bod. Als het nodig is help ik je bij het formuleren van de klacht en begeleid ik je tijdens de procedure.

Ook kunnen geloofsvragen aan bod komen, en alles wat in een ander perspectief is komen te staan als je vertrouwen geschonden is. In onze gesprekken is ruimte voor verwarring, boosheid en pijn, zoeken en twijfel. En het (her)vinden van eigen kracht en inspiratie.

Vragen, opmerkingen of meer informatie?

Stuur een bericht

Neem contact op

Erica Scheenstra, Contextuele begeleiding & therapie

Je bent welkom om met mij het gesprek aan te gaan en samen te onderzoeken welke invloed jouw context heeft op jouw doen en laten.

square-white

Copyright 2020 Erica Scheenstra©
All Rights Reserved